تاریخ ایجاد22/09/1394 12:00:00 ق.ظتعدادبرگ: 112 اسلایدقیمت: 7000 تومان
تعدادمشاهده34
بخشی از مطلب
بتن از مصالح اصلی و بنیادین در ساخت ساختمان های کنونی است که می توان با ایجاد ترکیبات مختلف و افزودن مواد دیگر به ترکیبات کارایی آن را بالا برد . از جمله موادی که می توان برای افزایش کارایی بتن به آن اضافه نمود فوم ( ماده کف ساز با پایه پروتئین شیمیایی و گیاهی ) است .
-این نوع بتن علاوه بر داشتن مزایای بتن معمولی خواص دیگری مانند وزن مخصوص کم و مقاومت فشاری بالا را نیز دارا می باشد . سبکی این نوع بتن در سازه های ساختمانی باعث کاهش بار مرده ساختمان ، صرفه جویی در حجم خاک برداری و بتن مصرف شده در فوندانسیون ها و همچنین کاهش بارهای زلزله می شود .
فوم بتن چیست؟
-فوم بتن پوششی است جدید جهت مصارف مختلف در ساختمان که به علت خواص فیزیکی منحصر به فرد خود بتنی سبک و عایق با مقاومت لازم و کیفیت مطلوب نسبت به نوع استفاده از آن ارائه میدهد.
-برای تولید این بتن از ملات ماسه ، سیمان ، ماسه بادی ، ملات فوم بتن ( از نوع پروتئین شیمیایی و گیاهی ) و افزودنیهای مجاز استفاده می گردد .
-ماده کف زا در ضمن اختلاط با آب در دستگاه مخصوص، با سرعت زیادی، حباب های هوا را تولید و تثبیت نموده و کف حاصل که کاملا پایدار می باشد در ضمن اختلاط با ملات سیمان و ماسه بادی در دستگاه مخلوط کن ویژه، خمیری روان تشکیل می دهد. که توسط دستگاه های پمپاژ به علت سبکی به راحتی می توان بتن را به طبقات بالاتر انتقال داد این خمیر پس از خشک شدن با توجه به درصد سیمان دارای وزن فضایی از 300 الی 400 کیلو گرم در متر مربع خواهد بود.
مطالب این پاورپوینت بسیارکامل ودر3بخش مختلف بیان شده است:
-بخش اول:آشنایی کامل بافوم بتن،ویژگی ها وانواع کاربردهای آن
-بخش سوم: بررسی کامل کاربرد فوم بتن در کفسازی وشیب بندی
جزئیات بخشهای مختلف این پاورپوینت:
-بخش اول:آشنایی کامل بافوم بتن،ویژگی ها وانواع کاربردهای آن:
پیشگفتار تاریخچه فوم بتن فوم بتن چیست؟ اجزای سازنده (1.کفافرین 2. سیمان 3 . ماسه 4. آب 5 .افزودنی ها ) مشخصه های فوم خواص فوم بتن (1- عایق فوق العاده در مقابل گرماوسرما 2 – مقاومت در برابر آتش 3 – برش آسان و مته کاری 4 – سرعت در اجرا 5 – عدم امکان نفوذ جانوران موذی در کف سازی6 – کاهش خطرات ناشی از زلزله به علت سبکی7 – هزینه مالی کمتر نسبت به سبک سنتی ( پوکه ریزی و پلاستر )8 – قابلیت پمپاژ تا ارتفاع 30 متر ( عدم نیاز به بالابر )9 – قابلیت فرم و رنگ پذیری10 – دارای وزنی حجمی در حدود 300 الی 350 کیلوگرم در متر مربع 11 – کاهش قابل توجه آلودگی صوتی 12-وزن سبک ومزیتهای اقتصادی فراوان 13-مزیت های فراوان زیست محیطی 14-صرفه جویی در حمل و نقل قطعات پیش ساخته و حذف هزینه های مصالح 15-افزایش عمر مفید ساحتمان 16-مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و آب 17-حذف ماهیچه کشی 18-بهترین عایق برای تاسیسات 19-جلوگیری از شکستن لوله ها ) کیفیت فوم بتن به چه عواملی بستگی دارد؟ حباب های هوادرفوم بتن انواع مایع فوم (1-فوم پروتئینه 2-فوم شیمیایی 3-سایر فوم ها ) نکات مهم در نگهداری و مصرف انواع مایع فوم معرفی انواع سیستم های فوم ساز( (الف) فوم ژنراتور ب) فوم انژکتور ) مشخصات مقاومتی فوم بتن (مقاومت فشاری – مقاومت کششی) انواع کاربرد های فوم بتن در ساختمان (1-شیب بندی پشت بام 2- کف بندی طبقات 3- بلوک های غیر بار بر سبک 4- پانل های جدا کننده یکپارچه و نرده های حصاری جهت محوطه و کاربری در موارد خاص 5-استفاده در پوشش های تیر و ستون 6-استفاده به عنوان عایق رطوبتی 7-استفاده از فوم بتن در بلوکاژ کف ساختمان ها و به عنوان ماده پر کننده 8-استفاده در فضای پشت دیوارهای حایل 9-استفاده ازفوم بتن درزیر سازی راه ها 10-استفاده به عنوان کاهش دهنده فشار حاصل از بار های افقی و قائم در کلیه سازه های روباز و زیر زمینی 11-پر کردن معادن و یا حفره های متروکه غیر قابل استفاده در تاسیسات شهری 12-استفاده به عنوان پر کننده در حفره های ریزشی کارستی و ترانشه ها 13-به کار گیری جهت زیر سازی سنگفرش و جدول کشی خیابان و فضاهای تفریحی ) دوکاربرد مهم واصلی فوم بتن
بخش دوم:بررسی کامل کاربرد فوم بتن درتولید بلوک های سقفی ودیواری
مقدمه معرفی بلوک های بتن سبک clc ویژگی های بلوک های بتن سبک clc انواع بتن سبک بر اساس دانسیته (بتن سبک با دانسیته سنگین – بتن سبک با دانسیته متوسط – بتن سبک با دانسیته پایین ) مزایای به کارگیری بلوک های بتن سبک هوادار روشهای عمل آوری بتن (روش طبیعی (هوای آزاد)- روش هوای گرم- روش به عمل آوری بتن با بخار) مشخصات فنی بلوک های بتن سبک clc الیاف پلی پروپیلن فواید استفاده از الیاف پلی پروپیلن در بلوک های بتن سبک انواع روش های تولید بلوک های بتنی هوادار (1- انتقال فرغونی 2-انتقال توسط جرثقیل سقفی 3- انتقال مواد توسط مخزن تحت فشار 4-انتقال ریلی ) تفاوت بین بتن های کفی با بتن های گازی پانل های فوم بتن
بخش سوم: بررسی کامل کاربرد فوم بتن در کفسازی وشیب بندی
شیب بندی کف طبقات بافوم بتن آماده سازی طبقات برای اجرای فوم بتن شیب بندی پشت بام بافوم بتن اجرای فوم بتن برروی سقف های شیروانی مقایسه اجرای کف سازی باپوکه باکف سازی بافوم بتن جدول مقایسه هزینه تمام شده اجرابافوم بتن وهزینه اجرابا پوکه کدام طرح اختلاط بتن سبک مناسب تر است ؟ اما آیا فقط عیار سیمان ملاک ساخت بتن سبک است ؟ طرح اختلاط بتن سبک مناسب کفسازی داخلی طرح اختلاط فوم بتن مناسب شیب بندی بام و کفسازی پارکینگ ها عمل آوری فوم بتن پس از پاشش فوم بتن روی دیوار چه کنیم ؟ پیشگیری از پاشش فوم بتن بهترین ابزار تراز فوم بتن تاثیر نحوه ی پمپاژ بر کیفیت فوم بتن روش اول، پمپاژ تحت فشار فوم بتن روش دوم ، پمپاژ فوم بتن توسط منوپمپ آیا از سطوح فوم بتن می توان بعنوان سطح نهایی محوطه بهره برداری کرد نتیجه گیری
نمونه ای ازمطالب قرارگرفته درداخل این پاورپوینت:
انواع مایع فوم:
مایع فومهای مورد استفاده در تولید فوم بتن غالباً به سه نوع اصلی ذیل تقسیم میشوند:
1) فوم پروتئینه
2) فوم شیمیایی
3) سایر فوم ها
q2-فوم بتن (2)a
1-فوم پروتئینه:
این نوع فوم که به فوم حیوانی نیز شناخته میشود معمولاً از پروتئین های موجود در ضایعات کشتارگاهی بدست می آید. فرایند پاکسازی، هیدرولیز و تبدیل این ضایعات دامی به فوم، فرایندی پیچیده و سخت میباشد. بوی نامطبوع، آلودگی های بهداشتی و نیاز به مکان بزرگ و دور از مناطق مسکونی را میتوان از مهمترین مشکلات تولید این نوع فوم برشمرد.
مهمترین مزیت فوم های پروتئینه را میتوان پایداری حباب های ایجاد شده دانست. این مزیت به فوم کمک می کند که تا هر زمانی که گیرش سیمان به طول بینجامد، حباب را سالم نگه دارد (در برخی از فوم ها زمان گیرش سیمان، طولانی تر بوده و باعث شکست حباب میشود). این خاصیت باعث شده که این نوع فوم، بیشتر در تولید بلوک های سبک سیمانی کاربرد پیدا کند.
همچنین، این نوع فوم ها بدلیل ارزانی مواد اولیه تولید آنها، معمولاً از قیمت پایین تری نسبت به سایر انواع فوم برخوردارند.
اما گذشته از این مزیت ها عیوبی همچون ایجاد بوی نامطبوع و نیز احتمال انتقال بیماری های دامی از طریق این نوع فوم ها به انسان، شاید مهمترین عوامل کاهش استقبال از فوم های پروتئینه باشد.
برخی از تولیدکنندگان این نوع فوم ها به مصرف کنندگان خود توصیه میکنند در صورت بروز خارش در پوست، از پمادهای بتامتازون و … استفاده کنند. و برخی از کارشناسان میکروبیولوژی نیز از احتمال انتقال بیماری های عفونی از طریق زخمهای احتمالی در پوست کاربران سخن به میان می آورند.
در هر حال گذشته از موضوع احتمال آلایندگی این نوع فوم ها، موضوع مهم “استفاده از خون دامهای کشتارگاه ها یا عدم استفاده از آن” و مباحث شرعی مربوط به پاک بودن، یا نبودن این فوم ها، موضوع مهمی است که به دغدغه اصلی کاربران فوم های پروتئینه تبدیل شده است.
2-فوم شیمیایی:
فوم شیمیایی که دارای انواع بسیار زیاد با فرمول های ترکیبی بسیار متنوعی است را میتوان پرکاربردترین مایع تولید فوم بتن دانست. با توجه به تنوع زیاد محصولات شیمیایی و امکان ایجاد ترکیبات مختلف، شرکت های تولید کننده مایع فوم بتن نیز مدل های متنوعی از مایع فوم بتن را به بازار عرضه داشته اند که هر کدام از آنها نیز دارای برخی از نقاط قوت و نقاط ضعف میباشد.
در سال های نخست عرضه این نوع فوم ها به بازار، مهمترین دغدغه مشتریان فوم، بررسی تاثیرات این مواد بر روی تاسیسات ساختمانی بود. اما بتدریج مشخص گردید که اغلب تولیدکنندگان این فوم ها، تاثیرات مواد مصرفی را بر روی دستگاه های تولید فوم بتن و تاسیسات ساختمانی بررسی نموده و از سازگاری آنها اطمینان حاصل نموده اند.
تولیدکنندگان مایع فوم بتن، معمولاً مولفه های زیر را مهمترین فاکتورهای تولید فوم میدانند:
میزان کف دهی مایع فوم (میزان مصرف مایع فوم در هر متر مکعب)
میزان استحکام ایجاد شده در فوم بتن تولیدی
میزان سازگاری با سیمان (مخلوط شدن همگن فوم و سیمان و عدم ته نشینی سیمان پس از اجرا)
میزان سازگاری با انواع آبها (عدم حساسیت به نوع آب، بخصوص آبهای تصفیه نشده و دارای املاح سنگین)
قیمت تمام شده فوم
ماندگاری بالا (عدم فاسد شدن فوم با گذشت زمان طولانی، جدا نشدن ترکیبات فوم از یکدیگر، عدم رسوب)
نداشتن بو و رنگ نامطبوع
عدم ایجاد آلایندگی (عدم انتقال بیماری های عفونی و …)
نوع بسته بندی (امکان جابجایی، حمل و نقل و انبارش مناسب)
…
با توجه به موارد ذکر شده بالا، هر چند برخی از انواع فوم های شیمیایی موجود در بازار، بعلت استفاده از مواد اولیه نامرغوب، بسیاری از ویژگی های یاد شده را دارا نمیباشند، اما بنظر میرسد بدلیل تنوع موجود در فوم های شیمیایی به نسبت فوم های پروتئینه (حیوانی)، برخی از انواع فوم های شیمیایی تولید شده موجود در بازار، بسیاری از مولفه های مثبت مورد نیاز را دارا میباشند.
q2-فوم بتن (3)a
3-سایر فوم ها:
برخی از فوم های تولیدی را عملاً نمی توان در هیچ یک از دو گروه بالا دسته بندی نمود. مهمترین این نوع فوم ها را می توان فوم های ترکیب شده از فوم شیمیایی و پروتئینه (حیوانی) دانست. تولیدکنندگان این نوع فوم ها، سعی کرده اند از خواص ارزانی مواد اولیه فوم های حیوانی و مقاومت و دوام بالای حباب های ایجاد شده در این نوع فوم و قدرت فوم دهی و کف سازی بالای فوم های شیمیایی بهره برده و ترکیبی جدید از اختلاط این دو نوع فوم ایجاد کنند.
در مورد این نوع فوم ها نیز باید گفت: علیرغم خواص فیزیکی مناسب و کاهش بو و رنگ نامطبوع فوم های پروتئینی، اما به علت وجود مواد اولیه حیوانی، همان عیوب فوم های پروتئینی به قوّت خود باقی خواهند بود.
نوع دیگر فوم ها، به فوم های گیاهی معروف هستند. تولید این نوع فوم ها ظاهراً بر پایه تخمیر مواد اولیه گیاهی (عمدتاً حبوبات) استوار است. اما با توجه به قیمت بالای مواد اولیه مصرفی (حبوبات)، برخی، وجود این نوع فوم ها را در بازار، زیر سوال برده و نام فوم گیاهی را نوعی نام تبلیغاتی میدانند. این گروه همچنین برخی دیگر از نامهای موجود در بازار، مانند فوم نانو، فوم اسیدی، فوم خارجی، را صرفاً نام های تجاری و تبلیغاتی جهت بازاریابی بهتر میدانند.
نکات مهم در نگهداری و مصرف انواع مایع فوم:
-بهترین دمای نگهداری مایع فوم دمای محیط است. پس سعی کنید مایع فوم را محیط دارای دمای بالاتر از 40 و کمتر از صفر درجه، قرار ندهید.
-نور مستقیم آفتاب می تواند باعث تغییر خواص مایع های فوم شود. پس توصیه می شود ظرف های نگهداری فوم را در برابر تابش مستقیم آفتاب، قرار ندهید.
-تماس مایع فوم با هوا نیز، بخصوص در مورد فوم های پروتئینه (حیوانی) باعث تغییرات در خواص فوم میشود.
-از باز کردن بیهوده درب ظرف های حاوی مایع فوم بتن و باز نگه داشتن ظرف ها خودداری کنید.
-در اغلب انواع مایع فوم، توصیه می شود قبل از شروع مصرف، ظرف حاوی مایع فوم را بخوبی تکان دهید (بخصوص بعد از نگهداری های طولانی مدت).
-چه در مورد فوم های شیمیایی و چه در مورد فوم های پروتئینه (حیوانی)، از تماس مایع فوم با چشم و دهان خودداری کنید.
روشهای عمل آوری بتن :
روش به عمل آوری، استحکام و گیرایش نهایی بتن سبک مشابه بتن معمولی می باشد و هر چه رطوبت هوا کمتر باشد میزان آبدهی بتن پس از تولید بیشتر خواهد بود.
روش طبیعی (هوای آزاد):
بتن ساخته شده در تابستان مرطوب نگه داشته می شود و بیشتر در ساختمانها و سازه ها کاربری دارد. عمل آوری بتن سبک همان سیکل های ( 28 روز ) بتن معمولی را در هوای باز طی می کند. روش غیر طبیعی با کمک افزودنی ها: با افزودن 1 تا 2 درصد تسریع کننده به مخلوط بتن می توان سرعت تولید بتن در قالب ها را افزایش داد تا گیرایش بتن سریعتر انجام گیرد.
روش هوای گرم:
بتن تولید شده بلافاصله در تونل های گرم قرار می گیرد. توصیه می گردد در جه حرارت داخل تونل از 30 درجه بیشتر نباشد و پس از سه ساعت 50 تا 60 درجه افزایش یابد و همین درجه حرارت برای 3 تا 4 ساعت حفظ گردد. پس از گذشت 7 ساعت حرارت دهی به روش فوق درجه حرارت باید کاهش یابد تا زمانیکه درجه حرارت تونل پس از دو ساعت به درجه حرارت محیط برسد. بدین ترتیب پس از حدود 9 تا 10 ساعت قالب ها را میتوان از تونل خارج و انبار نمود. ( توجه: باید به فضاهای خالی داخل تونل توجه خاص نمود زیرا روی درجه حرارت محیط تونل اثر می گذارد.)
روش به عمل آوری بتن با بخار:
این روش نیز شبیه بتن معمولی می باشد به نحوی که بتن ریخته شده باید پس از 5 تا 6 ساعت در معرض بخار قرار گیرد در واقع زمانیکه بتن شروع به سخت شدن می کند یک سیکل کامل معمولأ 8 ساعته را طی می کند. در 2 ساعت اولیه درجه حرارت باید به تدریج تا 60 درجه افزایش یابد و برای 4 ساعت در همین درجه حرارت حفظ گردد. از ساعت هفتم و هشتم حرارت را تا درجه حرارت محیط باید کم نمود.
توجه: برای کاهش زمان به 5 تا 6 ساعت می توان از آب داغ برای ترکیب سیمان استفاده نمود و یا از جریان هوای داغ برای 2 – 3 ساعت اول خشک کردن بتن بهره گرفت.
تفاوت بین بتن های کفی با بتن های گازی:
بتن های سبک هوادار،بسته به روش تولید حباب های هوا به دو گروه بتن های گازی وبتن های کفی تقسیم میشوند:
1-بتن های گازی:
برای ساخت هر متر مکعب بتن گازی در بخارخانه ، نیم کیلوگرم گرد آلومینیوم ، 400 کیلوگرم ماسه سیلیسی ، 140 کیلوگرم گرد آهک زنده و 35 کیلوگرم سیمان را با هم مخلوط می کنند تا گرد همگنی به دست آید ، به آن کمی آب اضافه می کنند تا نمناک شود. به مخلوط نمناک زیر فشار شکل می دهند و با آن مخلوط در بخارخانه زیر 8 تا 10 بار فشار بخار آب ، بتن گازی را تولید میکنند. زیر فشار بخار آب ، آهک زنده می شکفد ودر رویه دانه های ماسه سیلیسی اثر می کند و سیلیکات کلسیم ایجاد می کند (مانند آجر ماسه آهکی) گرد آلومینیوم هم زیر فشار بخار آب با آهک شکفته شده ترکیب و گاز هیدروژن ازاد می کند. هیدروژن آزاد شده در بتن جای می گیرد و آن را پوک می کند .
نام های تجاری این محصول دربازار هبلکس وسیپورکس میباشد.
به دلیل وجود گاز هیدروژن در این بتن ها که باعث سبکی و در عین حال عایق بودن آنها می گردد ، و همچنین روش تولید اتوکلاوی آنها ، به این دسته از بتن ، بتن گازی می گویند و با همین مشخصه از بتن هوادار اتو کلاو نشده ( بتن کفی ) متمایز می شوند .
2-بتن کفی:
دربتن های کفی برعکس بتن های گازی برای تولید حباب های هوا نیازی به پودرآلومینیوم نیست وحباب های هوا به کمک یک ماده کف زا تولیدمیشود.
از ادغام کف تولید شده با ثبات کافی در خمیر سیمان یا ملات بتن کفی حاصل می گردد. با ماسه به درشتی تا2میلیمترو دوغاب سیمان در ماشین بتن ساز با مخلوط وزنی 4 به 1 ، 3 به 1 ، 2 به 1 و 1 به 1 ملات شل می سازند . سپس در کمپرسور کف ساز ، امولسیون ویژه ای می ریزند و کمپرسور را به کار می اندازند و کف می سازند. پیش از بیرون آوردن ملات ساخته شده از ماشین بتن ساز ، کف ساخته شده را در آن می ریزند ، کمی ملات را به هم می زنند تا کف و ملات با هم مخلوط شوند و ملات سیمان و ماسه پف کند. ملات پف کرده را برای ساختن بتن کفی مصرف می کنند.
-پس ازجنگ جهانی دوم ، بتن کفی در بیشتر ساختمان ها جای بتن گازی را گرفت ؛ زیرا بتن کفی به آسانی در کارگاه ودر محل مصرف ساخته می شود و نیازی به کارخانه ندارد.
– همچنین بتن کفی را با هر نوع ماسه می توان ساخت و الزاما به ماسه سیلیسی نیاز ندارد.
-بتن کفی یا فوم بتن مانند بتن سیمانی می گیرد و سفت و سخت می شود و نیاز به فشار بخار آب و افزونه گازساز ندارد.
-خواص فوم بتن یا بتن کفی مانند صرفه اقتصادی ، سهولت در حمل و نقل ، عایق فوق العاده صوتی و حرارتی ، و قابل برش بودن تا حد زیادی مانند بتن گازی است ، مضاف بر این که به دلیل دارا بودن تخلخل فراوان در قشرهای سطحی ، شکاف های موئین و درزهای کمتری در سطح ایجاد می شود و در نتیجه مقاومت آن در برابر یخ زدگی و نفوذ آب بالا می رود .
نام های تجاری این محصول دربازار :
پرلکس
مقایسه اجرای کف سازی باپوکه باکف سازی بافوم بتن:
استفاده از فوم بتن جایگزین بسیار مناسبی برای پوکه ریزی جهت کف سازی و شیب بندی است زیرا :
در پوکه ریزی :
1 – پوکه و ماسه نیاز به فضایی جهت دپو دارند . 2 – پوکه نیاز به محیطی جهت مخلوط شدن با ماسه وسیمان دارد . 3 – جهت بالابردن پوکه نیاز به اشغال شدن بالابرها است . 4-وزن هر متر مکعب پوکه اجرا شده تقریبا1000کیلوگرم به بالا می باشد . ( پوکه وزن ثابت و یکنواختی ندارد ) 5 – اختلاط پوکه و ماسه و سیمان کاملاً یکدست نمی باشد و به همین خاطر پوکه هایی که کاملاً با سیمان آغشته نشده اند با وارد شدن کمترین نیرو شروع به لغزش و حرکت می نمایند . 6 – قابلیت اجرای پوکه که روزانه حدوداً ( 7 مترمکعب ) می باشد و ضایعات اجرا تقریباً 5 الی 10 % است . 7 – جهت اجرای عایق بندی و ایزوگام نمودن پشت بام ، آشپزخانه ، سرویس بهداشتی ، حمام و … بر روی پوکه نیاز به اجرای لیسه به قطر 3 الی 5 سانتی متر می باشد .
در اجرای فوم بتن:
1 – در این روش نیاز به دپو محصول و اختلاط آن نمی باشد . 2 – جهت ارسال ملات به طبقات ، خود دستگاه به تمامی طبقات پمپاژ می نماید و نیازی به استفاده از بالابرها و اشغال آنها نیست . 3 – وزن هر متر مکعب فوم بتن 300 الی 350 کیلوگرم و ثابت می باشد . 4 – سرعت اجرای فوم بتن روزانه حداقل 30 الی 50 مترمکعب می باشد . 5 – اختلاط مواد موجود در این ملات توسط دستگاه و کاملاً یکدست و همگن می باشد . 6 – این محصول به علت وجود حباب های هوا به طور یکنواخت می باشد ، بنابراین به عنوان یک عایق رطوبت عمل می کند . 7 – این محصول عایق صدا و حرارت بوده بنابراین می تواند باعث ایزوله شدن تاسیسات موجود در کف ساختمان شود . 8 – این محصول عایق صدا و حرارت بوده بنابراین می تواند باعث ایزوله شدن تاسیسات موجود در کف ساختمان شود . 9 – چون این محصول داخل میکسر مخلوط می شود و توسط شیلنگ به طبقات ارسال می گردد تقریباً بدون ضایعات است .
q2-فوم بتن (4)a جدول مقایسه هزینه تمام شده اجرابافوم بتن وهزینه اجرابا پوکه:
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیانثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است که دارای نماد اعتماد و مجوز از وزارت ارشاد است آدرس سایت اصلی nbpars.ir روش تماس در سایت موجود است برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید. برای اینکه شما رو در لیست پیوندها بیارم کافیست آدرس وبلاگ من رو به پیوندهای وبلاگتون اد کنید